sofiastotto

Alla inlägg under februari 2012

Av Sofia Lindström - 16 februari 2012 06:43


Igår va det hoppträning! Skriver mer om det ikväll.  



     

Av Sofia Lindström - 15 februari 2012 07:14


Anna och Per tog in hästarna igår. Jag va med Johanna i ridhuset och när vi kom in i stallet så upplyste Per mig om att Totto hade ett sår på benet. Han hade tagit kort på det för han viste inte om jag va kvar i stallet så då tänkte han skicka den. Jätte snällt att han ville förmedla det! Kvittar om jag så hade fått reda på det mitt i natten så hade jag kört iväg för att kika till min älskling!

Jag tog ut Totto från boxen och undersökte honom. Det va en liten riva som såg värre ut än vad det va för att det hade runnit lite blod längst med benet. Sen har ju han vita ben så det syns väldigt bra. Jag jodopaxade och sen när jag hade "duschat" ur såret så slände jag på sårspray. Sen kikade jag så att han inte va halt eller likande och det va han inte som skönt va.


Tyvärr så tar det jätte lång tid innan det blåa försvinner, men man minns vart såret sitter/satt iaf   :


 


 

Av Sofia Lindström - 15 februari 2012 07:05


Jag hängde upp en liten slicksten till Totto här om dagen. Har köpt en med äpplesmak från Hööks. Han har nämligen börjat gräva lite i boxen och jag tänkte att det kanske berodde på att han va rastlös. Efter första dagen som han hade slickstenen hade han förtfarande grävt i boxen.

Sen igår när jag släppte in honom i boxen så råkade jag putta till stenen så att den kom på honom, och då blev han rädd stackarn.   Så jag beslöt mig för att plocka ner den. Jag vet ju inte om han råkar slå sig själv med den heller, och då kommer det ju inte att vara så roligt att vara i boxen för honom. Jag la den på golvet istället. Får se om det är något kvar av den idag nu.  


Så här såg det ut innan jag klippte av den:


   


 


 

Av Sofia Lindström - 14 februari 2012 21:17



Hoppas alla har en underbar alla   dag!



 


 

Av Sofia Lindström - 14 februari 2012 09:30


Använder ni säkerhetsväst?


Jag köpte en säkerhetsväst när jag skulle börja rida på Totto lite mer. Har kanske använt den 7ggr skulle jagg tro på honom. Inte för att jag inte gillar den, för jag märker verkligen inte av den när jag väl har den på mig. Problemet är bara att jag inte har det som invant beteende att använda den. Som med hjälmen, den åker på automatiskt, samma som bältet i bilen.

Jag frågade mamma när jag va 12år gammal om jag kunde få en säkerhetsväst, mamma undrade vad det va för någonting. Säkerhetsvästen har inte funnits så jätte länge, och det förstår jag verkligen inte varför? Eller jo, dom har funnits, inom fälttävlan och men inte direkt känd inom "hobby" ridningen.

Jag fick en säkerhetsväst när jag gick på ridskolan. Jag gav den 3ggr, sen va jag så upprörd att jag sa att jag aldrig mer skulle rida i en väst. Denna väst fick mig att känna mig som "svampbob fyrkant". Den va hård och framför allt alldeles för stor! Denna väst får jag fortfarande på mig idag, och det är snart 13år sen jag fick den. Det är ju inte klokt! När vi köpte den västen va en personal med oss för att ge råd och jag fick sitta i en sadel och känna hur det kändes. Men hur ska man kunna känna hur det ska kännas när man inte har ridit med väst förut och på ett föremål som är helt stilla?


Nu idag finns det en hel sjö med säkerhetsvästar. Tänk på att köpa en som verkligen passar. Den ska följa kroppen och inte vara för lång i ryggen, för då finns det risk att den slår i bakvalvet på sadeln när man rider.


Det är nu regel på att upp till 18års ålder så måste man ha säkerhetsväst på sig på hopptävlingar.


Köp aldrig en för stor säkerhetsväst, för den gör mer onytta än nytta!


 


 

Av Sofia Lindström - 14 februari 2012 08:53


Nu är det lite varmare ute. Det märks när man får klä av sig mer i stallet än vad man brukar. Klär mig alltid med lager på lager metoden. Och när det varit som kallast har det varit en hel del lager.


Igår fixade jag först klart i stallet, sen tog jag in Totto. Bortade och fixade honom och gick sen in i ridhuset. Ilona och Lisette va också inne i ridhuset. Jag märkte på Totto att han kände av dagen innan, och att han va lite skeptisk till utgången. Han va heller inte så fokuserad och relativt lat. Han kanske hade stått och tänkt på det han nu blev uppkärrad över dagen innnan.

Funderar faktiskt starkt på att ställa av honom en vecka redan nu. Hade tänkt att vänta till efter träningshelgen för Lena, men tror att han skulle behöva en lite kort vila redan nu. Och sen kan jag ju vara med på träningshelgen ändå om jag planerar in en vila redan nu. Jag ska kika in lite datum och liknade. Om det passar in nu så ska jag hoppträna imorgon, och sen får han ställas av efter det. Blir bara lite promenader så att han inte stelnar ihop när det inte går att röra sig så mycket i hagen.



Benito va pigg men jätte trevlig. Körde på långa tyglar modellen och lät honom rulla. Han va kontaktbar, reglerbar och verkade tycka att det va kul att få arbeta igen. Gjorde några galoppombyten och det funkade fint. Sen joggade jag av honom lång och låg och skrittade sedan av.



Idag blir det lugnt i stallet med bara mockning och tagga inför morgondagen.   


Nästan ett år sen denna bild togs:


 

Han ser ut som en liten plutt.  


   

Av Sofia Lindström - 13 februari 2012 08:26


Idag ska det ridas.    Totto och Benito ska få sig varsitt dressyrpass. Med Totto kommer jag koncentrera mig på att få honom avslappnad, och hoppas på att spändheten från igår är borta. Kommer att rida mycket lösgörande. Sen vill jag få fram honom och få honom på bakbenen. Behöver verkligen rida igenom honom iför på onsdag, då blir det hoppning igen.  


Benito kommer jag få känna igenom då jag inte har ridit honom på ett tag, och han har inte blivit riden på en vecka. Så jag får känna på honom och utgå ifrån hur han känns. Men som vanligt kommer jag att koncentrera mig på att få honom svspännd, sänka nacken och tagga ner.


Får se när jag kommer hem ikväll, men jag hoppas kunna uppdatera er om hur det gick, senare idag!






   



Av Sofia Lindström - 12 februari 2012 20:44


Igår firade vi min mamma som fyllde 50år.   Därav den dåliga uppdateringen.


I fredags red jag ett drassyr pass på Totto. Han va super fin och taggad, speciellt i galoppen. Känns verkligen att han har blivit starkare i galoppen, han har ett sånt härligt sug och jag kan "bara" åka med och slipper driva, så skönt! Tränade mycket lösgörande och lite skänkelvikningar i skritt och trav. Ett mycket trevligt pass och en bra början på helgen.


I lördags åkte jag bara och mockade och fixade i stallet en snabbis. Gick även ut i hagen för att kika så att Totto mådde bra.  


Idag hade jag egentligen tänkt rida ut en sväng, men jag åkte till stallet alldeles för sent (trött sen festen i lördags). Beslöt mig ändå att promenera lilla rundan innan jag skulle ge mig in i ridhuset. Det va så pass mörkt ute så att jag tände lampan på mobilen och lös med. Till en början gick det riktigt bra, han va avslappnad och nöjd. Sen när vi inte hade långt kvar verkade det som att han fick syn på något. Jag såg inget, men han blåste luft ur näsborrarna, trippade på tå och hade huvudet högt. Jag pratade lugnande med honom hela vägen till ridhuset, dock hjälpte det inte så mycket. Väl inne i ridhuset va han fortfarande skärrad. Jag hoppade upp och hoppades kunna lösa det efter lite lösgörande arbete. Han va mjuk och följsam i munnen men spände sig i ryggen. Hur jag än bar mig åt så fick jag honom inte att riktigt slappna av. Efter att ha testat lite galopp bestämde jag mig för att slänga av sadeln och låta honom galloppera av sig lite istället på egenhand.

Jag släppte honom lös och bad honom galloppera. Han va inget vidare värst sugen på det. Och desto mer jag drev honom desto mer förvirrad verkade han bli. Han gallopperade hit och dit och ville inte gå i närheten av utgången. När jag släppte longerspöt på marken kom han emot mig med en gång för att söka trygghet hos mig. Jag klappade honom och märkte ännu mer hur skärrad han va. Han hade inte gallopperat så mycket men ändå andades han fort. Jag beslöt mig för att skritta av honom för hand, klappa honom lugnande och sedan gå in med honom till stallet igen.

Inte riktigt så här jag hade tänkt att dagen skulle bli. Men det är inte mycket att göra. Antagligen kände han doft från några älgar eller liknade. Har aldrig varit med om att han har blivit sån och att det har hängt i så lång tid efter med. Jaja, en upplevelse rikare, även om det inte va det roligaste. Får ta nya tag imorgon.   



Bilder sen i fradags:


     


 

Presentation


Jag heter Sofia och är hästtjej sedan liten! Här på bloggen kommer jag att skriva om mitt liv och min livskamrat, Totto. :)

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards